Ensimmäiset tekemäni pursotettavat pikkuleivät (tosi helppoa ja hauskaa!):

Kokeilin vähän erilaisia kuvioita, tein myös tikku-mallisia jotka dippasin suklaaseen mutta niistä ei tullut otettua kuvaa...

Ohje oli Helmeilevää- blogista:

125g margariinia

reilu 1dl tomusokeria

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

½dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)

200g  suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman (½dl) maitoa. Pursota isolla tähtityllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa 15-20 minuuttia.

Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien kulmat suklaaseen. Anna jähmettyä viileässä.