Ensimmäiset tekemäni pursotettavat pikkuleivät (tosi helppoa ja hauskaa!):
Kokeilin vähän erilaisia kuvioita, tein myös tikku-mallisia jotka dippasin suklaaseen mutta niistä ei tullut otettua kuvaa...
Ohje oli Helmeilevää- blogista:
125g margariinia
reilu 1dl tomusokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
200g suklaata
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman (½dl) maitoa. Pursota isolla tähtityllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa 15-20 minuuttia.
Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien kulmat suklaaseen. Anna jähmettyä viileässä.
Kommentit