Tein tilauksesta muffinsseja Babyshower- kekkereille, koska sukupuoli ei ollut tiedossa, värimaailmaksi tuli vaaleankeltainen.

Erilaisia ideoita pyöritellessäni pienessä päässäni ja muiden blogeja selaillessani ihastuin Migun blogista löytyviin muffinssilaatikoihin, jotka siis toimivat samaan tyyliin kuin koristepaperit. Kuitenkaan se idea ei ole vielä rantautunut Suomeen eli sitä odotellessa... Paikallisesta Tiimarista löysin jonkin sortin kartonkilaatikoita jotka olisivat kyllä soveltuneet tarkoitukseen vähän muokkaamalla mutta vaihtoehtoina oli vain "baby boy" tai "baby girl" (alkuperäistä tarkoitusta en selvittänyt, ilmeisesti niihin kuuluu laittaa karkkia tai jotain ??). Muffinssien koristepaperit ovat mielestäni aika törkeän hintaisia (n. 15e per 12kpl), eli päädyin leikkaamaan itse "torvet" kartongista. Ei ehkä ollut kaunein vaihtoehto mutta ihan ok kuitenkin. Leipurittaren blogista löysin idean muffinssien makuun, hiukan muokkasin ohjetta mutta kiitokset kuitenkin Leipuritar!

Taikina jonka tein oli niin jämpti etten saanut itselleni maistiaisia, mutta eipä saaneet babyshower vieraatkaan... Kekkerit jouduttiin perumaan koska tulevalle äidille ilmaantui tärkeämpää tekemistä :) Onnea vaan koko perheelle pienestä tytöstä!

Suklaa- sitruuna muffinssit:

12 kpl amerikanmuffinsseja:

150g margariinia

3 kananmunaa

2dl sokeria

3dl jauhoja

2tl leivinjauhetta

0,5dl maitoa

4 rkl sitruunamehu tiivistettä (sisilia)

150g rouhittua suklaata

3 patukkaa sitruunajogurttitäyte suklaata

Sulata margariini mikrossa, vatkaa kananmunat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kaikki ainekset keskenään (ei suklaapatukat). Jaa taikina muffinssivuokiin ja paina jokaaiseen keskelle pala täytesuklaata (ylijäävät 3 saat syödä itse :)) Paista 200ast uunissa n. 10 minuuttia.

Halutessasi koristele pursottamalla kerma-rahka-sitruunavaahtoa päälle.

Koristeista laitoin aikaisemmin postauksen, tein vielä alustat tossuile suklaasta johon "upotin" tossut kun suklaa oli vielä sulaa. Hyvin pysyi sokerimassa kasassa eikä sulanut vaikka nämä joutuikin olemaan jääkaapissa monta tuntia!