Lumpukka kuulostaa ähän arveluttavalta mutta ihan hyväntahtoisesti nimesin nämä leivokset;

Lumpukka on tullut sanavarastoomme noin 20 vuotta sitten kun naapurin pojalla meni ulpukat ja lumpeet sekaisin, järvessä oli siis tietysti lumpukoita :)

Näistä kukista tuli myös ulpukan ja lumpeen risteytyksiä, eli lumpukoita.

 

Alkuperäinen ohje on Ulla Svenskin kirjasta "Juhlaleivonnaiset", tämä on muokattu versio.

Ohje:

Pohja:

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2 banaania

150g margariinia sulatettuna

4,5 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet. Esipaista pohjaa 175 ast. 8 min. Kannattaa käyttää n. 35x25 leivinpaperilla vuorattua vuokaa.

Täyte:

4 kananmunaa

2dl sokeria

0,5dl vehnäjauhoja

1 sitruunan tai 2 limen kuorta raastettuna

1 sitruunan tai 2 limen mehu

500g rahkaa

Vaahdota munat ja sokeri, lisää muut ainekset. Kumoa pohjan päälle ja paista 175 ast. 35 min.

Koristele halutessasi tomusokerilla tai kermavaahdolla (lisäsin kermavaahtoon pari rkl maustettua jogurttia).