Tällaisen kakun väsäsin kenkähullun mieheni vanhenemista juhlistamaan, totesin kyllä että tämä kakku on sitten tehty rakkaudella eikä taidolla...

 

Siis tuo alla oleva oranssi möhkäle esittää kenkälaatikkoa... Kenkä nyt onnistui ihan ok, mutta miten vaikeaa voi olla suorakaiteen muotoinen laatikko tehdä?? Kysynpähän vaan, nimittäin kaikista vaikeinta oli tehdä "kansiosa" laatikkoon, siis ottaa massasta neliskanttinen pala ja asettaa se oikeaan kohtaan. Ja yhtään puolustelematta,   oikeastiluonnossa kakku oli kyllä vähemmän epätasaisen näköinen :)

Kuorrute on kaulintamassaa, pohjana muutama pellille tehty kakkupohja (1 osa munia, 1 sokeria ja 1 jauhoja, leivinjauhetta).

Täytteeksi kokeilin "Uuniomena - täytettä" joka kyllä toimi ihan hyvin, ainakin näin syksyllä maku miellytti 

Uuniomena- täyte:

2dl Omenasosetta (keittelin itse)

2dl Kinuskikastiketta

2dl vispikermaa

kanelia

sokeria 

vanilijakreemijauhetta

Keitä sose ompuista ja jäähdytä. Vaahdota kinuskikastike sekä kerma omissa kulhoissaan ja lopuksi sekoita keskenään. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kanelia ja sokeria oman maun mukaan. Vanilijakreemijauhetta sen verran että täytteestä tulee topakkaa. Tästä satsista tulee aika paljon, eli kannattaa vaikka puolittaa määrät jos kakku on pieni :).