Huomenna olisi tulossa vieraita joten päätin tehdä jotain helppoa tarjottavaa jonka voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edellisenä päivänä. Siispä tein mutakakkua. Ihme kyllä en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt sitä, joten netistä surffailin ohjeen kyseiseen kakkuun. Löysinkin eräästä blogista yksinkertaisen reseptin, jonka mukaan aloin leipomaan. Laitoin Popedan "Matkalla Alabamaan" soimaan, unohdin sanojen kaksimielisyyden ja hoilottelin "Mestari leipuri oon..." kakun valmistuessa.

Fazerin mutakakku- ohje:

200g tummaa suklaata

200g margariinia

2dl sokeria

4 kananmunaa

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Sulata suklaa sekä margariini (sulatin ne yhtäaikaa mikrossa, niin ei tarvitse olla niin tarkkana suklaan kanssa). Munat ja sokeri vaahdotetaan ja kaikki sekoitetaan keskenään ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 12min. Itse käytin silikonivuokaa johon laitoin pohjan kokoisen leivinpaperi ympyrän.

Olin hyvää reseptiä etsiessäni jotenkin sekoittanut paistoajat, joten kakkuni oli uunissa 18min. Läpi kypsäksihän se meni, joten oli pakko tehdä uusi.

Kun uusi kakku oli paistumassa, seisoin vahtaamassa tikku kädessa uunin vieressä vähän väliä testaten että keskusta on vielä raaka. Jotenkin vaan sekin kakku meni kypsäksi asti. Syytän siitä sitä silikonivuokaa.

Nyt minulla oli siis kaksi suklaakakkupohjaa, muttei yhtään mutakakkua.

Lopputulos ei kuitenkaan ollut kovin kaukana alkuperäisestä suunnitelmasta; Mutakakkua vanilijakastikkeella ja vadelmasoseella. Nyt vadelmat ja vanilijakastike sekä rahka ja vähän vanilijakreemijauhetta oli kahden suklaapohjan välissä täytteenä.