Olen nähnyt monissa blogeissa TexMex voileipäkakkuja, tässä oma versioni:
(Täytteet riittivät hyvin 2x4 paahtoleivän kokoiseen kakkuun)
Ohje:
32 viipaletta ruispaahtoleipää
kostuketta (itselläni oli salsalla ja grillimausteella maustettua vettä)
550g maustamatonta kanaa
1pss fajitas- mausteseosta
Paista kanat ja mausta fajitas mausteella, pilko kanat aika hienoksi. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Täyte 1:
200g ranskankermaa
Salsa kastiketta muutama ruokalusikallinen (oman maun mukaan)
1 Purkillinen fetajuustoa
Puolet silputusta kanasta
suolaa ja pippuria
Hienonna fetat haarukalla ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Täyte 2:
200g ranskankermaa
iso paprika
purjoa
salsa kastiketta oman maun mukaan
suolaa ja pippuria
Pilko paprika ja purjo hienoksi, sekoita kaikki keskenään.
Täyte 3:
200g ranskankermaa
Cheese Dippiä muutama rkl
Maissia pari dl
Puolet silputusta kanasta
suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos joku täytteistä tuntuu liian löysältä, hienonna paahtoleivistä jääneitä reunoja ihan murusiksi ja sekoita joukkoon.
Kokoa ja täytä voileipäkakku perinteiseen tapaan, käytä yksi täyte yhteen väliin. (kannattaa latoa leivät lomittain tiiliseinän tapaan niin ettei kerrosten saumat ole samassa kohtaa).
Laita vetäytymään leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin yön yli.
Koristelu:
200g ranskankermaa
200g tuorejuustoa
pari rkl Juusto dippiä
Nachoja, paprikaa, salaattia, kurkkua, purjoa, maissia...
Levitä kuorrute koko kakulle. Koristele reunat nachoilla ja omaan tyyliin muut koristeet.
Suippopaprika sopii hyvin tämän kakun koristeluun!
Kommentit